mandag 10. mai 2010

Den landlige hverdagens enkle gleder...

Vi skriver 10.mai, det skal tilsynelatende være vår og sola skal varme våre fjes og hjerter...Men den gang ei. Dagen i dag er kald, det snør, og de små spirene i blomsterbedet henger litt med hodet. Innomhus kommer det deilig varme fra vedovnen, mens lukta av grønnsåpe og nykokt kaffe brer seg over hele huset. Nesten litt høstfølelse, men med den sitrende gleden man ofte kjenner på om våren. Spent på hvordan sommeren blir, om man ser resultater av de små frøene man satte i jorda tidligere i vinter, eller om man får se barna plaske i bassenget på plenen.

Og mens man sitter her og koser seg med en kopp rykende varm kaffe og planlegger resten av dagens (og morgendagens) gjøremål, så priser man seg lykkelig over at hverdagen inneholder bare passe mye kjas og mas. Ingen høylydt bildur og by-lukt,eller stressende koffertmenn, bare en og annen bonde i full gang med våronna på jordet.

Og så er det meg da. Meg, kaffekoppen og lilleGull som leker fornøyd med dukker og gamle isbokser på det nyvaska gulvet i varmen fra vedovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar