søndag 10. oktober 2010

Høstglede

Nok en gang lenge siden siste innlegg - det er desverre litt for få timer i døgnet til at man rekker over alt man skulle og burde ha gjort. Høsten er en veldig flott tid, både til innendørs og utendørs aktiviteter. Det nærmer seg jul med stormskritt, men feelingen er vel ikke helt der ennå.... Men med kaffe i koppen og fyrings i ovnen kan man da sette seg ned og i det minste tenke litt på jula !

Har vært så heldig å få nye julegardiner til bruk denne jula (og mange fler framover). Kjempekoselige gardiner med nydelig rødfarge, skal forhåpentligvis skape en god stemning for både små å store denne jula :)
(Bilde fra Jotex)

Har også fått tak i et par meter med dette rutete stoffet, og skal sy en heisgardin til kjøkkenvinduet :) Dette må da vel bli riktig så koselig? 
Helt ærlig, så har jeg i mange år hatt en viss motstand mot jula og alt som hører med, har ikke hatt all verden med hverken pynt eller farge. Men jul har det blitt likevel, med desto mer fokus på samvær og hygge, god mat, og fred og ro. Er fortsatt ikke altfor gira på nisser,engler og ellers alskens dilldall i alle kroker, men disse gardinene gjør da jula bare ved sitt blotte nærvær! Så når julematen kommer på bordet, gavene ligger å frister under treet, og lune julegardiner er på plass - da blir det fred i heimen :)

Nå er tiden for innhøsting og hamstring til vinteren. Dette ligger vel i oss alle sammen, vi lagrer både opplevelser, glede og energi til tiden som venter. Kulde og snø som etterhvert kommer til oss i løpet av kort tid, må ha sin motvekt. Og så er det jo naturligvis innhøstingen av mat og ting som faktisk blir borte under snøen. Vi rydder og vasker, plukker og graver. Det er vel også med tanke på våren som skal komme at vi gjør ting om høsten, iallefall for oss som driver en eller annen form for jordbruk. "Lev i nuet!"er det noe som heter. Men da hadde vi nok ikke overlevd særlig lenge, dersom det skulle være gjengs blant menneskeheten...

Etterhvert som høstdagene går, med ymse forberedelser, planlegging og hygge iblandet en hel del hverdagslige gjøremål, finner jeg meg selv med tanker om våren som skal komme etter jula som skal komme etter at vasken og gavene er unnagjort etter at livet er levd fram til da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar